Северна Корея заплаши Япония с балистични ракети
Пхенян нарече японския премиер Шиндзо Абе "политическо джудже"
Публикувана: 1 Dec 2019 | 10:45

Северна Корея определи японския министър-председател Шиндзо Абе като "идиот" и "политическо джудже", обвинявайки го в неправомерно критикуване на действията на Пхенян, съобщава BBC.Абе осъди действията на Северна Корея, свързани с многократното изстрелване на балистични ракети, след като в четвъртък бяха изстреляни два снаряда.Пхенян обаче се оправда, че тества огромни снаряди, които нямат общо с балистичните ракети.

 

Държавните медии на Северна Кореа публикуваха изявление, според което Япония "може да разбере какво всъщност е балистична ракета в недалечно бъдеще".Северна Корея има забрана да изстрелва балистични ракети, съгласно решение на Съвета за сигурност на ООН.

 

Върху страната са наложени редица санкции заради нейните ракетни и ядрени програми. Отмяната на тези санкции беше ключова цел за Северна Корея по време на преговорите със САЩ, но така и решение не беше договорено.Северна Корея изстреля определяните от наблюдатели в Южна Корея "неидентифицирани снаряди" от провинция Южен Хамьонг в Японско море в четвъртък.

 

Японският премиер заяви, че изстрелването на севернокорейски балистични ракети е сериозна пречка не само за японската страна, но и за международната общност.Междувременно Северна Корея разпространи снимки, на които Ким инспектира самото изстрелване. Държавната медия на страната KCNA обяви министър-председателя на съседна Япония за идиот, тъй като и "най-глупавият човек би различил снаряд от балистина ракетна система".

bloombergtv.bg

Четете още: 680 000 без дом в Германия. Спят по улици, в приюти...

Коментари ( 0 )