IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:53 | 8 декември 2019
Обновен: 07:40 | 17 април 2024

Борис Джонсън обещава по-ниска имиграция, ако спечели изборите

Великобритания гласува на 12 декември на избори, които ще решат съдбата на Брекзит

По материала работи: Слав Велев
Борис Джонсън обещава по-ниска имиграция, ако спечели изборите

Британският премиер Борис Джонсън обеща по-ниска имиграция, ако спечели властта на изборите в четвъртък, но заяви, че не е враждебно да позволи на чужденците да работят и живеят като цяло във Великобритания, предаде "Ройтерс".

 

Великобритания гласува на 12 декември на избори, които ще решат съдбата на Брекзит и петата най-голяма икономика в света с категоричен избор между про-пазарните консерватори на Джонсън и ръководената от социалистите опозиционна Лейбъристка партия.

 

Джонсън обеща подход, базиран на точките, за контрол на имиграцията. Той подчерта, че фокусът му ще бъде върху намаляването на неквалифицираната миграция, но че ще има възможност за висококвалифицирани и други работници да идват във Великобритания.

 

"Не съм настроен враждебно към имиграцията. Вярвам в това, че позволявам на хората да идват в тази страна и мисля, че ако имат таланти и искат да живеят във Великобритания и те могат да допринесат за нашата страна", подчертава Джонсън.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна