IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
10:47 | 9 февруари 2020
Обновен: 11:57 | 1 март 2024

Ема Хопкинс за Брекзит: Целта е да си възвърнем икономическата независимост

Очакваме позитивно бъдеще, добави посланикът на Великобритания у нас

По материала работи: Слав Велев
Ема Хопкинс за Брекзит: Целта е да си възвърнем икономическата независимост

"Удовлетворена съм. След излизането от ЕС преминаваме към нов етап. Не празнуваме, но и не страдаме". Това заяви пред БНТ посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс по темата за Брекзит.

 

Очакваме позитивно бъдеще. Обединеното кралство се надяваме и вярваме, че европейските институции ще продължат да се развиват и им пожелаваме успех, добави посланикът.

 

Датата 1 януари 2021 бележи края на преходния период и ще се намираме в нова епоха. Разполагаме с 11 месеца за търговските споразумения. Искаме да имаме споразумения за свободна търговия, подобно на това между ЕС и Канада, подчерта Хопкинс. Тя добави, че важната цел на Обединеното кралство е да си възвърнат икономическата независимост.

 

Посланикът каза, че българите, които искат, могат да се заселят във Великобритания през следващите 11 месеца по сегашните правила. Ще имат право на статут на уседналост. От 1 януари 2021 ще въведем миграционна система и ако искате да дойдете като турист, можете да останете за срок не по-дълъг от 90 дни. За заселване, обаче, ще трябва да следвате правилата на новата ни миграционна система, които ще бъдат обявени по-късно тази година, разясни Хопкинс.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна