IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
16:54 | 14 май 2020
Обновен: 01:05 | 6 април 2024

При случай на Covid-19 хотели няма да се затварят

Заразените туристи ще бъдат поставяни в изолатори

По материала работи: Ставри Таргов
При случай на Covid-19 хотели няма да се затварят

Няма да се затварят хотели, в които е установен случай на заразен с Covid-19 турист. В такива ситуации действа алгоритъм, утвърден и с РЗИ в страната, за изолиране на болните в отделна стая. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна с представители на туристическия бранш, с кмета на града Иван Портних, с областния управител Стоян Пасев, с представители на контролните институции.

 

„Ако има установен турист съм симптоми, трябва предварително и това е указано и по указания на РЗИ, трябва да има план за действие всяко едно място за настаняване в такава ситуация, да бъде определена стая, която да даде възможност там да се настани туристът със симптоми, незабавно следва обаждане на лекар.

 

Местата за настаняване с висока категория имат такъв. Всички други са длъжни да имат договор с медицински центрове и болници, така че всички норми и изисквания, които РЗИ има и към момента за това, трябва да се прилагат. Тези мерки към момента са реципрочни и важат за всички държави“, каза тя.

 

Министър Ангелкова посочи, че всички указания, оповестени от министерството, са към днешна дата и в зависимост от решенията на европейските институции и на ситуацията с епидемичната обстановка у нас могат да бъдат променени.

 

Тя увери, че няма да има дискриминация и всички двустранни споразумения, които се сключат в тази сфера, ще бъдат реципрочни и за нашата страна.

 

БНР

Коментари

Новини Варна