IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
14:17 | 31 май 2020
Обновен: 06:33 | 19 април 2024

На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда

Темата е Биоразнообразието

По материала работи: Ставри Таргов
На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда

На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. За 2020 година темата  е Биоразнообразието – своеобразен призив за действия, борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата.

 

Фокусът е върху това как всички живи същества на планетата са свързани в мрежата на живота и как ние можем да действаме в името на природата (act #ForNature), съобщават от РИОСВ - Варнал

 

Посланието за Световния ден на околната среда тази година е, че природата ни „изпраща съобщение“ и ни показва, че сме на прага на срив.

 

Затова е време да се събудим и да си вземем бележка, да преосмислим връзката си с природата. На този 5 юни е „Време за природа“ – Time for Nature.
 

Програмата за околна среда на ООН (UNEP) със своите партньори започва Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите (2021–2030 г.) – глобална инициатива за възстановяване на връзката между хората и природата.

 

Тази година милиони хора по света ще отбележат 5 юни дигитално. Нека се обединим в името на природата, призовават от варненската екоинспекция.

 

Черно море
 

 

Коментари

Новини Варна