IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
16:42 | 2 юли 2020
Обновен: 19:24 | 23 април 2024

ВАП сезира Ангелкова и КЗП за проблеми по Черноморието

Поводът - морските плажове

По материала работи: Ставри Таргов
ВАП сезира Ангелкова и КЗП за проблеми по Черноморието

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма Николина Ангелкова и председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов за информации в медиите, че не се спазват изискванията при ползване на морските плажове и, че се нарушават потребителски права.

 

Министър Николина Ангелкова ще проверява има ли ограничаване и затрудняване на свободния и безплатен достъп до плажовете и изпълнява ли се задължението за предоставянето на плажни принадлежности от концесионерите на цени не по-малко от 50 на сто от цените за сезон 2019 г. или от максималните цени по съответния договор.

 

Димитър Маргаритов пък трябва да извърши проверка събират ли се такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин, видим и достъпен за потребителите.

 

За предприетите мерки и резултатите от тях Върховната административна прокуратурата трябва да бъде уведомена в законоустановения срок, пишат от държавното обвинение.

 

БНР

Коментари

Новини Варна