Екатерина Иванова стана световна шампионка по кикбокс
Трета титла през тази година за 14-годишната спортистка
Публикувана: 22 Sep 2018 | 18:35

14-годишната Екатерина Иванова стана световна шампионка по кикбокс, стил кик лайт 13 - 15 г. на световното първенство за кадети и юноши в Джесоло, Италия, съобщи bTV. Освен златния медал, в петък тя спечели и бронз в стил лайт 13 - 15 г. категорията до 46 кг.

 

Това е третата и титла от началото на годината на голямо първенство, след като по-рано стана европейска и световна шампионка при девойките по таекуон-до на първенствата в Талин и Минск.

 

Екатерина е състезателка на ABC FIGHT CLUB с треньори световната и европейска шампионка по таекуон-до Недялка Бачева и майстор Красимир Гергинов.

 

 

На световното първенство в Италия Екатерина победи общо в пет срещи в двата стила кик лайт и лайт, всички с трудни съпернички. На финала на кик лайт тя победи Фатма-Мария Коч (Русия) и стигна до първото място. На полуфинала на лайт отстъпи пред Тайра Барада (дъщеря на многократния световен и европейски шампион по таекуон-до и кик бокс от Словения Томаш Барада) и спечели бронзовия медал. 

 

Екатерина Иванова е родена в София. Тренира и се състезава успешно на таекуон-до и кикбокс. Има редица успехи на международното поле, сред които две европейски титли и една световна по таекуондо, европейска титла по кикбокс от Скопие 2017, първо място на откритото световно първенство и Световна купа в Холандия 2017, много медали от национални и международни турнири.

Коментари ( 0 )