IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
21:50 | 24 май 2019
Обновен: 20:57 | 26 март 2024

ЦСКА остана с празни ръце след края на сезона, врътна реми с Ботев в последния кръг

"Червените" изпращат поредния нулев сезон

По материала работи: Слав Велев
ЦСКА остана с празни ръце след края на сезона, врътна реми с Ботев в последния кръг

ЦСКА завърши сезона с празни ръце, след като отборът взе много важния мач срещу Ботев (Пловдив) у дома с 1:0, но не спечели така жадуваната титла. "Червените" завършиха с успех срещу "червените". в среща от последния 36-и кръг на Първа лига.

 

Така отборът финишира втори в крайното класиране с актив от 78 точки и завършва на 1 точка зад лидера и шампион в класирането Лудогорец Разград, който в днешната си среща не сгреши при домакинството на Черно море.

 

Единственото попадение бе на Жоржиньо в 90-ата минута.

 

Ботев Пловдив пък завършва последен в първата шестица с актив от 51 точки.

 

 

Срещата започна с изненадващ шанс за гостите от Пловдив и в 4-ата минута Добрев успя да се справи с двама играчи на домакините и след това намери Еберт, но неговият удар от точката за дузпата бе спасена от Черниаускас.

 

Четвърт час по-късно Ботев организира нова добра атака, която завърши с удар на Неделев от малко над 20 метра, но стражът на домакините успя да избие топката в корнер.

 

Малко след това Тиаго отправи силен удар, който обаче не представляваше проблем за Кайзер и той се справи.

 

В 25-ата минута ЦСКА за една бройка се размина с гола, но Тиаго от три метра не успя да нацели празната врата след едно центриране.

 

Десетина минути след това удар на Джеси от границата на наказателното поле премина покрай гредата, а до почивката нямаше голове.

 

Малко след началото на второто полувреме пловдивчани изпълниха няколко последователни корнера и при един от тях се стигна до опасен удар с глава на Доре, но в крайна сметка той стреля в аут.

 

В 64-ата минута Чорбаджийски бе близо да стигне до попадение, но негов удар премина на сантиметри от гредата.

 

Десетина минути след това Жоржиньо падна в наказателното поле, но така и не успя да си изпроси дузпа.

 

В 75-ата минута след удар на Пинто топката срещна напречната греда, а при добавката ударът на Томаш бе спасен. Минута след това Томаш нацели също гредата.

 

В 90-ата минута Жоржиньо вкара за победата и на практика оформи крайния резултат.

 

ЦСКА - Ботев Пловдив 1:0

1:0 Жоржиньо 90

 

ЦСКА: Черниаускас, Томаш, Чорбаджийски, Жеферсон, Атанасов, Бикел, Пинто, Родригес, Джеси (53 - Енрике), Евандро (46 - Жоржиньо), Соу

 

Ботев Пловдив: Кайзер, Джонатан, Пиргов, Филипов, Марин, Ничев (63 - Динев) Балтанов, Неделев, Тонев, Добрев (79 - Шопов), Еберт

 

gol.bg

Коментари

Новини Варна