Юлияна Янева с шанс за медал на Световното по борба
Тя достигна до четвъртфиналите в неолимпийската категория до 65 килограма
Публикувана: 18 Sep 2019 | 13:46

Юлияна Янева е единствената българка с шанс да спечели медал на Световното първенство по борба в Нур-Султан (Казахстан), съобщи sportal.bg. Тя достигна до четвъртфиналите в неолимпийската категория до 65 килограма. Състезателката ни започна участието си с победа над канадката Джесика Бруйлет с 11:0 в първия кръг, но след това отстъпи с 0:3 точки на рускинята Инна Тражукова. Ако по-късно днес Тражукова спечели полуфинала си със състезаващата се за Азербайджан българка Елис Манолова, Янева ще добие право да се бори в репешажите.

 

Другите две участнички днес Мими Христова и Мария Оряшкова не успяха да спечелят олимпийски квоти. В категория до 57 килограма Христова загуби още в първия си мач от французойката Матилде Ревейе с 2:4 точки. Ревейе пък загуби срещата си от осминафиналите и по този начин не успя да изтегли Христова към репешажите.

 

Идентична бе съдбата и на Мария Оряшкова в категория до 76 килограма. Оряшкова загуби с 0:10 точки от киргизката Айпери Кизи, която пък на свой ред отпадна от Ерика Уиби от Канада в осминафиналите.

Коментари ( 0 )