IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
16:07 | 20 септември 2019
Обновен: 13:42 | 20 март 2024

Тайбе Юсеин със сребърен медал от световното по борба

Българката загуби на финала от Айсулу Тинибекова от Киргизстан

По материала работи: Слав Велев
Тайбе Юсеин със сребърен медал от световното по борба

Тайбе Юсеин спечели сребърен медал от световното първенство по борба в столицата на Казахстан Нур-Султан. Във финала в категория до 62 килограма при жените нашето момиче загуби с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова от Киргизстан.

 

Българката не успя да защити световната си титла, след като допусна решителна атака 13 секунди преди края, която донесе победни две точки на Тинибекова.

 

Юсеин изоставаше преди това с 1:3 точки, но направи атака, която и донесе две и изравняване на резултата и предимство по правилото за направена последна точка.

 

Българката опита да защити предимството, което имаше, но не успя и в крайна сметка това я остави със сребърното отличие.

 

Медалът е първи за България от световното първенство в Казахстан както при мъжете, така и при жените. С класирането си на полуфинал още вчера Тайбе Юсеин си осигури квота за олимпийските игри в Токио догодина.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна