Варненски колоездачи се изявиха в национална верига
Спечелиха отличия в генералното класиране в конкуренцията на 500 състезатели
Публикувана: 17 Oct 2019 | 12:55

Близо 500 души взеха участие в трите тура от мащабното колоездачно събитие „Вело 2019“. Край Дунава бяха излъчени не само победителите от състезанията за „Купа Русе“, но и шампионите в различните категори в генералното подреждане.

 

Финалното състезание в категория „Елит“ при мъжете се оказа решаващо. Шампион стана Марио Сучев от КК „Драг“, който в Русе завърши пред Венцислав Венков („Мартиг“) и Радослав Константинов („Черноморец“). Победата на Марио Сучев и третото мястото на участника на Олимпийските игри в Атина Константинов позволи на представителя на КК „Драг“ да изпревари Радослав в генералното класиране само с 1 точка, след като Константинов имаше преднина от 3 т. след състезанията в Габрово и Варна. Трети в крайното класиране се класира Ясен Александров КК „Варна“.

 

При юношите старша възраст в Русе спечели Петър Димитров („Несебър“) пред Йордан Петров („Сините Камъни“) и Любомир Илчев („Варна“). Второто място бе достатъчно на Петров да завърши с точка аванс пред Димитров на върха за голямата купа, а Илчов завърши трети. При юношите младша възраст Мартин Маринов („Янтра-Исполин“) се възползва от отсъствието на победителя в Габрово и Варна Габриел Грозев („Верея“), за да спечели и в Русе, и да го изпревари в генералното класиране. Втори в Русе завърши Иван Бонев („Сините Камъни“) пред Христомир Дончев („Лястовица 1905“). В надпреварата за голямата купа Маринов спечели пред Бонев и Грозев.

 

При момчетата старша възраст шампион след трите старта стана Радостин Златев („Верея“) пред Тома Зафиров („Несебър“) и Дениз Ахмед („Сините Камъни“). При момчетата младша възраст първенец в генералното класиране стана Никола Добрев („Варна“), изпреварил с точка Николай Гълъбов („Несебър“). Трети е Светозар Иванов („Янтра-Исполин“).

 

Прочетете още: Варненци имат шанс да спечелят верига състезания по колоездене

Коментари ( 0 )