Зимно предизвикателство на Ледената пързалка във Варна
В четвъртък и петък от 13,15 ч. ще има фигурно пързаляне и безплатно ползване на съоръжението
Публикувана: 18 Feb 2020 | 9:59

Отново ще има Зимно предизвикателство във Варна. Градът ни ще се включи в проявата за поредна година. По случай спортният празник е отправена покана към директорите на училищата, да излъчат представителна група до 20 ученици II-VII клас, които да се включат в отбелязването на този ден и да се запознаят с част от зимните спортове.

 

В дните 20 и 21 февруари (четвъртък и петък) от 13,15 ч. на Ледената пързалка в ОСРК „Младост” ще има демонстративни изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, а след това безплатно ползване на съоръжението (с осигурени кънки) в рамките до 15,45 ч. за присъстващите ученици и учители.

 

Събитието се организира от Дирекция „Спорт” със съдействието на ОП „Спорт – Варна”, СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска Асоциация „Спорт за всички”.

 

Проявата е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Предизвикателството е организирано така, че да осигури безплатен достъп на желаещите ученици до зимната ледена пързалка и безплатни кънки.

 

Проявата се провежда се от 1994 г., всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.

 

Прочетете още: Зaпознават варненчета със зимните спортове (СНИМКИ)

Коментари ( 0 )