Мачът България - Унгария няма да се състои?
Има вероятност УЕФА да присъди служебна победа за "лъвовете"
Публикувана: 23 Mar 2020 | 8:46

Безпрецедентно удължаване на извънредното положение в Унгария може да провали баража за европейското първенство, пише Фокус. УЕФА определи двубоят между България и Унгария да се играе на 4 юни на стадион „Васил Левски“.


Доскоро унгарците дори не бяха спрели вътрешното си първенство, но вече са сред страните с най-драконовски мерки в Европа.


Правосъдният министър на Унгария Юдит Варга поиска вчера да се гласува проектозакон, според който извънредното положение в страната ще се удължи чак до края на 2020 година.


Мерките наистина са крайни, като предвиждат разпускане на парламента, управление чрез укази, забрана за провеждане на всякакви спортни и културни събития, както и избори или референдуми в периода.


Ако това бъде прието в Унгария, няма как националният отбор да пристигне в София в началото на юни. Известно е, че всички федерации гласуваха единодушно за отлагане на Евро 2020 с една година.


Не е ясно обаче, ако Унгария откаже да се яви на баража с България в София, дали решението й ще бъде одобрено от европейската централа или ще й бъде наложена служебна загуба.


Gol.bg


Четете още: Аоияма остана четвърти в Осака

Коментари ( 0 )