IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
16:14 | 2 април 2020
Обновен: 20:30 | 20 март 2024

Хабиб: Виждате какво се случва и искате аз да се бия?

Разбирам всичко и съм много по-разстроен от вас, че мачът се отменя, написа той

По материала работи: Пламен Янков
Хабиб: Виждате какво се случва и искате аз да се бия?

Дагестанската звезда Хабиб Нурмагомедов отказа да участва на UFC 249. „Орела“ реши да остане вкъщи.
 

По този начин чаканата битка с Тони Фъргюсън в лека категория пропадна за пети път и в момента трескаво се търси заместник. Спрягат се имената на Конър Макгрегър и Джъстин Гейджи, пише boec.bg. Има и други желаещи да се бият в главния мач.


Нурмагомедов обясни защо отказва да защитава титлата си на събитието, въпреки че дори още не знае неговата локация:
 

„Седя вкъщи и чета реакциите на хората към ситуацията около моята битка. Целият свят трябва да е в карантина, правителствата на всички страни – популярните личности са длъжни да пропагандират инструкциите за безопасност. Така ще лимитираме разпространението на вируса. И на фона на това Хабиб единствен няма задължения и трябва да демонстрира свободна воля, да тренира по света, за да се бие?“, Нурмагомедов започна публичното си изявление в Instagram.


„Разбирам всичко и съм много по-разстроен от вас, че мачът се отменя. Имах много планове след него, но не мога да контролирам всичко. Най-великите страни и компании на нашето време са шокирани от случващото се. Всеки ден ситуацията се мени непридвидимо. Но Хабиб все пак трябва да се бие, това ли ми казвате? Пазете се и се опитайте да влезете в обувките ми“, категорично заяви дагестанецът.
 

Публикацията раздели феновете на две.
 

Едните подкрепят напълно своя любимец, но се чуват и мнения, че по-скоро се опитва да избегне Тони Фъргюсън и евентуална първа загуба в UFC.
 

Поражението би развалило образа на „непобедимия Хабиб“, който отборът му гради вече няколко години.


Още по темата: Появи се още един желаещ за заместник на Хабиб

Коментари

Новини Варна