Нови планове за възобновяването на сезона в Евролигата
Отговорникът за баскетболните операции Едуард Скот направи засегна темата за бъдещето на сезона
Публикувана: 2 Apr 2020 | 19:58

Евролигата все още се надява да завърши сезона, но на този момент шансът Финалната четворка да се проведе през месец май е нищожен. Отговорникът за баскетболните операции на Евролигата Едуард Скот направи засегна темата за бъдещето на сезона пред вестник "El Pais".


"Ако поради санитарни причини или срокове не е възможно да се играе в залите на 18-е отбора, бихме избрали да концентрираме всички мачове в една или две зали в един град. Последният вариант би бил клубовете да установят съответната модификация на формата за по-директен край на сезона", каза Скот.


"Играчите, треньорите и служителите на клуба ще имат около три дни, за да се върнат на работа, а след това ще бъде активиран задължителен период от 14-дневен срок за . И след като всички отбори са готови, ще започне кратък двуседмичен пресезонен турнир преди да се възобнови сезона. Общо ще отнеме практически месец, преди да може да се започне отново. Така е работила НБА след блокирането през 2011/12. Този период гарантира здравето на спортистите", добави още Скот.


Sportal.bg


Четете още: Първенството в България завършва без плейофи?

Коментари ( 0 )