IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
13:15 | 3 юли 2020
Обновен: 20:49 | 20 март 2024

Меси отказва нов договор

Аржентинецът бил ядосан, че го обвиняват в уволнението на Ернесто Валверде

По материала работи: Слав Велев
Меси отказва нов договор

Капитанът на Барселона Лионел Меси е отказал да преговаря за подновяване на настоящия си контракт с клуба и е готов да напусне „Камп Ноу“, когато договорът му изтече през 2021, съобщава испанското радио Cadena Ser, пише БГНЕС.

 

Според информацията, Меси и баща му Хорхе са започнали разговори за подновяване на последния му контракт с клуба, който бе подписан през 2017, но той вече няма желание да остане в редиците на каталунците. Радиото добавя, че Меси е ядосан след изтекли в медийното пространство информации, според които той е отговорен за някои от събитията в клуба като уволнението на Ернесто Валверде през януари, както и разочарованието му от липсата на достатъчно качество в състава. Представителите на аржентинеца и Барселона не пожелаха да коментират информацията.

 

Меси, който навърши 33 миналия месец, отбеляза своя юбилеен гол номер 700 в кариерата във вторник срещу Атлетико Мадрид, но попадението му се оказа недостатъчно за „блаугранас“, които завършиха наравно 2:2 и допуснаха нова грешна стъпка по пътя към защита на титлата в Ла Лига. След вчерашния успех на Реал Мадрид над Хетафе с 1:0 каталунците изостават от Кралския клуб на четири точки при пет оставащи кръга до края. Познат преди по-скоро със скромната си и срамежлива личност извън терена, Меси започна да изразява по-гласно недоволството си от клуба през последната година.

 

През януари той разкритикува спортния директор Ерик Абидал заради изказванията му, че дадени играчи са станали причина с поведението си на терена за уволнението на Валверде. Месец по-късно, аржентинецът заяви в интервю, че Барселона не е достатъчен добър, за да спечели Шампионската лига. Впоследствие, през април той изрази недоволството си от ръководството за това, че са подметнали, че играчите не искат да намалят заплатите си, за да облекчат финансовото положение на клуба заради пандемията от коронавирус.

Коментари

Новини Варна