IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
16:45 | 4 юли 2020
Обновен: 02:44 | 17 април 2024

Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньори

Българската федерация по художествена гимнастика иска честно разследване

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Труд

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри, пише "24 часа", предаде "ДНЕС.bg".

 

Решението дойде, след като неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.

 

Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея. Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията. На пресконференцията пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

 

Българската федерация също защити треньорките. В писмо президентът Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на Световно първенство. След това Димитрова, която в момента е начело на родния ансамбъл, печели делото срещу федерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.

 

Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистването на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма как в спорта да станеш шампион, без да тренираш.

 

 

Коментари

Новини Варна