Обявиха нов сборен пункт за маратона Галата – Варна
Промяната се налага във връзка с епидемичната обстановка
Публикувана: 10 Jul 2020 | 16:42

Нов сборен пункт ще има 80-ия плувен маратон Галата – Варна. За първи път участниците ще се съберат не на Морска гара, а направо на старта – в местността „Карантината“ в кв. „Аспарухово“, пред паметника. Промяната се налага във връзка с епидемичната обстановка в страната. Събитието ще се проведе на 2 август, неделя.

 

За улеснение на плувците, които нямат транспорт, във времето от 7,00 до 8,00 ч на интервал от 10 минути от Катедралата ще тръгва по един специален автобус, обозначен с информационна табела за маратона. Заявката за участие пред паметника на „Карантината“ е от 6,30 до 9,00 ч.

 

Всички желаещи да участват в маратона трябва да се явят на сборния пункт с две попълнени и подписани декларации – за ангажимента самостоятелно да преплуват дистанцията и за съгласие за обработка на личните данни. Двете декларации могат да се вземат от сайта на маратона www.varnamaraton.info, меню „Записване“.

 

Срокът за онлайн регистрация в сайта на маратона изтича на 30 юли, четвъртък.

 

Организатори на форума са ВМС на Република България, Община Варна и плувният шампион на България ПСК „Черно море“.

 

Председател на Организационния комитет на юбилейното издание е кметът на Варна Иван Портних. Събитието е под патронажа на министъра на спорта Красен Кралев.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )