Ватерболистите на Варна са държавен шампион при мъжете
Това е пета поредна титла за клуба в рамките на месец
Публикувана: 27 Jul 2020 | 15:53

КПС Варна спечели шампионската титла по водна топка при мъжете при едва втората си година в тази възрастова група. През миналата година тимът на Найден Найденов, съставен изцяло от момчета в юношеска възраст, завоюва сребро, като остъпи единствено във финала на далеч по-опитния отбор на Локомотив Никола Нанов. През тази година обаче ватерполистите на КПС Варна бяха безкомпромисни, като в полуфинала взеха реванш от столичани след 13:9 и прекъснаха серията от при поредни титли за Локомотив. На финала отборът на Найден Найденов надделя над Черноморец Бургас с 12:6. Другият варненски представител в суперфинала при мъжете – Аква Спорт, завърши на четвърто място, след като в полуфинала отстъпи на Черноморец с 12:15 и загуби малкия финал от Локомотив Никола Нанов с разгромното 9:22, пише "ВарнаУтре".

 

Шампионската титла при мъжете е пета за КПС Варна в рамките на месец, след триумфа при юношите до 19, до 17 и до 15 години и историческата победа в първия турнир за Купата на БФВТ при девойките до 15 години.

 

Старши треньорът Найден Найденов не скри гордостта си от представянето на своите възпитаници, но отбеляза, че е бил притеснен преди суперфинала при мъжете, въпреки упоритите тренировки и многото хвърлен труд. “Средната възраст на нашия отбор е 17-18 години. Нямаше как да не съм притеснен, когато тези момчета излизат в шампионата при мъжете. Дадох шанс и на състезатели от 17 годишните, които се доказаха, а да си призная не очаквах такава мъжка игра от тези деца ! Горд съм толкова съм горд , че няма думи с които да го опиша, да станеш шампион при мъжете няма нищо общо с юношеските върасти, а още по – сладко е това, че това е пета титла за клуба в рамките на месец. Където КПС ВАРНА участва на финал печели… Искам да благодаря на вскичките си момчета във всички възрасти и това е най-малкото което мога да направя за тях, също и на техните родители които бяха плътно с нас в гр.Бургас на финала и не на последно място на УС съвет на клуба които направиха всичко това възможно! Сега за всички нас предстои едно хубаво лято, почивка за състезателите за известен период от време през август, защото са го заслужили… Предстои да се радваме на постигнатото и да се гордеем!”, заяви щастливият Найден Найденов.

Коментари ( 0 )