IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
09:16 | 2 август 2020
Обновен: 15:55 | 23 април 2024

200 души дойдоха на плувния празник 1000 х 1000 във Варна

Подариха си незабравими емоции

По материала работи: Ставри Таргов
200 души дойдоха на плувния празник 1000 х 1000 във Варна

Двеста души, омагьосани от най-красивия спорт – плуването, се стекоха на Южния плаж във Варна, за да си подарят незабравими емоции в четвъртото издание на плувния празник 1000 х 1000. Участниците плуваха без притеснение въпреки вълната, която летният морски бриз вдигна.

 

Идеята за атрактивното преплуване, което няма състезателен характер, е на Филип Ромбаут, председател на Управителния съвет на плувния шампион на България - „Черно море” и изпълнителен директор на „Агрополихим”.

 

Организатори са ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион на България ПСК „Черно море”.

 

За безопасността на плувците по трасето се погрижиха ВМС с няколко бързоходни лодки, а за реда и дисциплината по време на цялото събитие съдействаха екипите на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи.

 

Доброволци се включиха в техническото обезпечаване на 1000 х 1000. За високия градус на емоцията се погрижиха музикален оформител и водещ.

 

Организацията бе блестяща и се проведе по всички правила за безопасност, свързани с настоящата извънредна ситуация.

 

Всеки участник премина преглед през лекарите от Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина Варна – ЕООД. Докторите мериха температурата и кръвното налягане на плувците.

 

1000 х 1000 бе генерална репетиция за 80-ия юбилеен маратон Галата – Варна, който е на 2 август.

 

Най-развълнувани и нетърпеливи да участват в 1000 х 1000 бяха малките плувци от ПСК „Черно море“. Изключително колоритни и ентусиазирани бяха и представителите на ПК „Левски“. Десетки млади семейства с дечица си подариха лятна порция удоволствие в плувния празник.

 

За разлика от предходни години това лято наградите за участниците бяха още повече, по-различни, по-вкусни и интересни.

 

Община Варна ги зарадва с две дузини атрактивни морски бонуси – плажни топки и кърпи, шнорхели, плувни очила и раници. Освен подаръците, осигурени традиционно от Община Варна, имаше и много изненади от ежегодния спонсор Lucky hunt – маркови красиви тишърти и шапки с логото на фондацията.

 

За първа година в наградите, които бяха раздадени в томбола с участието на всички плувци без изключение, се включи Детски кът – Варна. Домакините му зарадваха малчуганите с безплатни карти за любимите им супер атракции в Морската градина.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна