Счупиха два национални рекорда на басейна във Варна
Йосиф Миладинов продължава с впечатляващото си представяне на националния шампионат по плуване за юноши и девойки старша възраст
Публикувана: 8 Aug 2020 | 15:40
Снимка: Фейсбук

Йосиф Миладинов продължава с впечатляващото си представяне на националния шампионат по плуване за юноши и девойки старша възраст, който се провежда във Варна.

 

17-годишният пловдивчанин, който живее в Швейцария, подобри рекорда и на 100 метра свободен стил. Той финишира първи за 49.27 секунди (23.30 секунди на 50 м), като прати в историята предишното постижение на Александър Николов от 49.53 сек от 2017 г. Резултатът на Миладинов е и нов национален рекорд за старша възраст, предаде Sportal.bg.

 

Вчера Миладинов спечели титлата на 100 метра бътерфлай с впечатляващ рекорд от 51.55 секунди. Това е третата индивидуална титла на световния и европейски медалист за юноши от миналата година от този шампионат. Той стана шампион още и на 50 м свободен стил, а до края на първенството в неделя му предстои да стартира в още една индивидуална дисциплина – 50 м бътерфлай.

 

Организатори на първенството са Българска федерация по плувни спортове и Община Варна, които са се погрижили за отличните условия за провеждането на състезанието.

Коментари ( 0 )