IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
12:15 | 14 октомври 2020
Обновен: 21:33 | 20 март 2024

Състезател на ПСК „Черно море“ плува във водите на журналистиката

Никола Петров ми върна магията към плуването, споделя Станимир Раев

По материала работи: Слав Велев
Снимка: ПСК „Черно море“

Талантливият състезател на плувния шампион ПСК „Черно море“ – Станимир Раев е роден в Бургас, малко повече от година тренира във Варна, а в същото време учи за журналист в София.
 
 
Сигурно вече се чудите как един бургазлия пренебрегва прочутия спор за това Варна или Бургас са по-красиви и успешни един от друг?! Това е в кръга на шегата, с леко намигване към Станимир! Какъв по-мощен мотиватор има от това да станеш част от шампиона на България и да се готвиш при един от най-успешните БГ треньори Никола Петров?! Именно това разкрива 20-годишният плувец.
 
 
„Фактът, че ще ме тренира Никола Петров, бе основната причина да се преместя във Варна. Сбъднах мечтата си! Голяма роля изигра и Тихомир Тодоров, който ми помогна да взема това решение. Надделя конкурентоспособноста в лицето на целия отбор“, откровен е Станимир.
 
 
Искрен е, че обича битките в живота
 
 
И с ръка на сърцето признава, че преди да дойде във Варна е изгубил желание да се състезава.
 
 
„Благодаря от сърце на треньора ми Никола Петров, че успя отново да запали тази искрица у мен, да ми върне отново магията, която е нужна, за да заобичаш плуването!“, вълнува се Раев.
 
 
Още щом стъпва на басейн „Приморски“, той е възхитен от колективния дух, който цари в редиците на шампионите.
 
 
„Черно море“ вече няколко години поред държи изключително високо летвата и е абсолютен шампион по плуване на България.
 
 
Чувството да тренираш при най-добрите е специално!
 
 
И няма как да е иначе! Но никой не говори за това, просто всеки иска да е най-добрият, а това, че се държим като отбор в 100% от случаите, ни прави успешен тим“, разсъждава плувецът.
 
 
В предстоящите участия в близка перспектива – републикански турнири, държавното първенство на малък басейн в края на ноември, както и държавното на голям басейн през декември, целта пред него е да подобрява времената си. Посочва като най-силно свое постижение титлата си на 200 м бътерфлай, която завоюва за първи път.
 
 
Плуването го зарежда с низ от позитивни емоции
 
 
Станимир не крие, че както на всеки друг плувец, и на него много са му липсвали тренировките в басейна по време на изолацията зарази коронакризата през пролетта.
 
 
„Всяка вечер имахме онлайн тренировка, целият отбор. Сутрин бягах, скачах на въже и правих гъвкавост. Като цяло не сме спирали да тренираме, но никоя тренировка не може да замени тази в басейна“, споделя състезателят на ПСК „Черно море“. И разкрива, че любимият спорт го зарежда с низ от позитивни емоции. В момента не му остава много време да разтоварва, защото след тренировка веднага се отдава на учението. Не пренебрегва и съня, за да е пълноценен на следващия ден на басейна.
 
 
Идол му е кралят Кейлъб Дресел
 
 
Възхищава се на краля на плувците Кейлъб Дресел: „Впечатляващо е, че винаги желае да подобри всеки един детайл, атлетизмът му е респектиращ!“.
 
 
А както е тръгнал Станимир, със сигурност скоро за него ще кръстосват шпаги и плувните спецове, и шефовете на големите БГ медии! Защото талантът се отдава с цялото си сърце и на плувния спорт, и на мечтаната от него журналистика!
 
 
Черно море

Коментари

Новини Варна