IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
12:05 | 8 септември 2018
Обновен: 21:16 | 1 март 2024

Ключът по случая "Скрипал" - женевските срещи

Заподозрените руснаци често пътували до Швейцария

По материала работи: Слав Велев
Ключът по случая "Скрипал" - женевските срещи

Руските граждани, заподозрени от британското следствие в отравянето на бившия офицер от военното разузнаване на Москва Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри през март, десетки пъти са пътували със самолет до Европа и по-специално до Швейцария. Това съобщава британският в. "Дейли телеграф", който цитира източници от правителството в Лондон, информира "Лента".

 

Според самолетните билети на мъжете, използвали псевдонимите Александър Петров и Руслан Боширов, двамата са посещавали най-често Женева и са прекарали там общо няколко седмици. Британската страна вижда в разкриването на женевските им контакти "абсолютен ключ за продължаващото разследване" на покушението в Солсбъри.

 

По-рано се разбра, че двамата руски граждани са се представяли за бизнесмени от Санкт Петербург, за да получат британски визи. Истинските им имена не се посочват, но Лондон изтъква, че следствието вече ги знае, напомня "Лента".

 

"Дейли телеграф" уточнява, че имената на заподозрените са били известни и преди, но британците не са ги споменавали заради световното първенство по футбол, протичащо в Русия, добавя електронният вестник.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна