Напрежение в Газа: Трима убити палестинци
Израелски части са стреляли по въоръжената група, опитваща се да премине границата
Публикувана: 18 Aug 2019 | 11:00

Израелските отбранителни части (IDF) са открили огън срещу четирима въоръжени палестинци, опитващи се да пресекат ивицата Газа в нощта на събота срещу неделя, пише агенция Ройтерс, цитирана от Bloomberg TV Bulgaria.
 

„Части от IDF са забелязали група въоръжени мъже, опитващи се да пресекат граничната линия северно от ивицата Газа. Хеликоптер и танк са отправили огън към тях“, гласи официално изявление от израелските военни части.
 

Палестински медици са се отзовали на мястото, за да установят смъртта на трима души и да откарат един в близката бойница.


Инцидентът става скоро, след като три ракети от Газа са изстреляни в посока Израел през уикенда и нанасят поражения в близък до границата град, твърдят израелски военни и полиция. Няма информация за пострадали при въпросното нападение.
 

Газа се смята за територия на ислямската група Хамас. Групата води открити военни действия в няколко случая през изминалите десет години срещу Израел, макар през 2005 г. Ерусалим да прави отстъпление от претенциите си. Това по никакъв начин не допринася за понижаването на напрежението в региона, като подобни на снощните събития се превръщат в обичайна гледка.


Четете още: Пирати отвлякоха 8 души от екипажа на германски кораб край Камерун

Коментари ( 0 )