IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
18:25 | 18 септември 2019
Обновен: 21:15 | 27 март 2024

Ню Йорк забрани ароматизираните електронни цигари

Американският щат се съобрази с данните, свързващи смъртта на няколко души с употребата на продукта

По материала работи: Пламен Янков
Ню Йорк забрани ароматизираните електронни цигари

Втори американски щат въведе забрана на ароматизираните електронни цигари, пише АФП, цитирана от Дарик. Ню Йорк се съобрази с данните, свързващи смъртта на няколко души с употребата на продукта, рекламиран като по-безопасен от тютюнопушенето.

 

Губернаторът Андрю Коумо каза, че ще бъде използван закон за извънредни ситуации, който да забрани ароматизираните електронни цигари.

 

По-рано този месец управата на Мичиган стана първата администрация в САЩ, която въведе забрана за набиращите популярност заместители на традиционните цигари.

 

Властите в Ню Йорк казаха, че с аромати като дъвка и бонбони за смучене, ароматизираните електронни цигари очевидно са насочени към младите, което представлява риск за общественото здраве.

 

Проучване на здравните власти в щата показало, че през 2018 г. цели 27 процента от гимназистите са използвали електронна цигара. Това е скок със 160 процента спрямо данните от 2014 г.

 

Забраната в Ню Йорк влиза в сила веднага, докато разпореждането на губернатора на Мичиган да се забранят тези продукти, което беше направено на 4 септември, все още не е действащо.

Коментари

Новини Варна