Израел ликвидира главатаря на "Ислямски джихад" при удар в Газа
Операцията е извършена рано тази сутрин
Публикувана: 12 Nov 2019 | 10:18

 

Армията на Израел е ликвидирала главатаря на палестинската екстремистка групировка "Ислямски джихад" при удар по дома му в Ивицата Газа рано тази сутрин, като това е предизвикало незабавен ответен огън с десетки ракети по територията на Израел, съобщават световните информационни агенции.

 

"Току-що нанесохме удар по командира на "Ислямски джихад" Баха Абу ал Ата в Газа", обявиха израелските въоръжени сили в "Туитър".

 

"Той беше пряко отговорен за стотици терористични атаки срещу израелски цивилни и войници, включително с безпилотни самолети и ракети", допълниха от израелската армия, уточнявайки, че 42-годишният Ал Ата е бил ликвидиран непосредствено преди да извърши следващото си нападение.

 

Отделно палестинската екстремистка групировка уточни, че Израел също така е атакувал дома на един от нейните служители в сирийската столица Дамаск.

 

"Ислямски джихад", които са подкрепяни от Иран, добавиха, че съпругата на Ал Ата също е била убита при удара, като още най-малко двама души са били ранени.

 

"Нашето неизбежно отмъщение ще разтърси ционисткия обект", заканиха се от екстремистката групировка, имайки предвид Израел, като добавиха, че били в режим на "максимална готовност".

 

Сирените, предупреждаващи за ракетен огън в Израел, са се задействали в множество градове близо до границата с Газа, но и далеч на север в райони, намиращи се южно от Тел Авив. Не е ясно дали има жертви.

 

news.bg

Коментари ( 0 )