IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
18:32 | 8 декември 2019
Обновен: 19:44 | 10 април 2024

Тръмп: Ким Чен-ун може да загуби всичко, ако се държи враждебно

По материала работи: Слав Велев
Тръмп: Ким Чен-ун може да загуби всичко, ако се държи враждебно

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун може да загуби всичко, ако се държи враждебно, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

 

Тръмп каза това, след като КНДР обяви, че е извършила "много важен тест" в своя ракетен полигон за изстрелване на сателити Сохе, намиращ се в западната част на страната.

 

"Ким Чен-ун е твърде умен и може да загуби твърде много или дори всичко, ако се държи враждебно. Той не иска да разваля привилегированите си отношения с президента на САЩ или да се меси в американските президентски избори през ноември 2020 г.", написа Тръмп в Туитър.

 

"Северна Корея под ръководството на Ким Чен-ун има невероятен икономически потенциал, но тя трябва да проведе денуклеаризацията, както беше обещано", добави Тръмп.

 

Въпреки, че преговорите между двете страни са спрени, президентът на САЩ изрази задоволство от "много добрите си отношения" със севернокорейския лидер. "Мисля, че и двамата искаме да запазим това така. Той знае, че за мен приближават избори", подчерта Тръмп.

 

dariknews.bg

 

Четете още:   

 

 

 

Коментари

Новини Варна