IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:04 | 9 декември 2019
Обновен: 20:23 | 24 март 2024

Жертвите на вулкана в Нова Зеландия близо 50?

Няма оцелели на остров Уайт

По материала работи: Слав Велев
Снимки: Michael Schade/ Twitter

Полицията в Нова Зеландия обяви, че най-вероятно няма оцелели след изригването на вулкана на остров Уайт.

 

"Няма признаци на живот", съобщават властите. По-рано бе обявено, че жертвите са пет, но сега броят им се очаква да се увеличи драстично. На острова са останали близо 50 души, когато вулкана изригва. Сред тях има както жители на Нова Зеландия, така и чуждестранни туристи. Те са били забелязани край кратера минути преди да изригне.

 

Последните лодки, минали край острова, са качили част от хората, преди властите да обявят, че мястото не е безопасно, дори и за провеждане на спасителна мисия.

 

От изявлението на полицията става ясно, че няколко хеликоптера са прелетели над острова, но не са забелязали признаци на живот.

 

"Според информацията, която имаме, няма оцелели на острова. Работим по изясняването на техния брой, освен петимата, за които вече е ясно", пишат властите.

 

"Случилото се на остров Уайт е трагедия, която се очакваше да се случи от много години. Посещавал съм го два пъти и винаги съм си мислел, че е много безотговорно и опасно всекидневно да бъдат водени туристи тук с лодка или хеликоптер", казва Рей Кас пред Australian Science Media Centre.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна