IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
17:26 | 23 февруари 2020
Обновен: 00:37 | 16 април 2024

Афганистан и Пакистан също затварят границите си с Иран заради коронавируса

По материала работи: Пламен Янков
Афганистан и Пакистан също затварят границите си с Иран заради коронавируса

И властите в Пакистан обявиха, че затварят границата си с Иран, където коронавирусът продължава да се разпространява с пълна сила, предаде АФП, цитирана от Дарик

 

"Затворихме границата си с Иран поради множеството съобщения за случаи на коронавирус в тази страна", заяви висш държавен служител в югозападната провинция Белуджистан, която граничи с Иран.

 

 

Днес Турция затвори границата си с Иран като мярка срещу разпространението на коронавируса.

 

В Иран са регистрирани 43 случая на заразата, като до момента вследствие на усложнения от вируса са починали осем души.

 

Министерството на здравеопазването на Афганистан съобщи днес за три случая на заболели в западната провинция Херат, за които се подозира, че са се заразили с новия коронавирус, предаде ДПА.

 

Говорител на министерството каза, че тримата болни са местни жители, завърнали се през последните три седмици от свещения за шиитите град Кум в съседен Иран, където има огнище на заразата. Като превантивна мярка тримата, които имат симптоми на пневмонията, причинявана от вируса, са поставени в изолация в специализирана болница, добави той. Взети са им проби, които са изпратени в Кабул за диагноза и резултатите ще станат известни до 24 часа.

 

Според представители на афганистанските власти, още 36 души, завърнали се неотдавна от Кум, са под карантина, макар че нямат симптоми на обикновена настинка или на вируса.

 

Днес афганистанските власти, цитирани от ТАСС, взеха решение временно да прекратят всякакви пътувания от и към Иран - по въздух и по суша, като предпазна мярка срещу разпространението на заразата. В Иран вече има десетки доказани случаи на болестта.

 

Също днес Ирак удължи забраната за влизане в страната на иранци, а Кувейт затвори пристанищата си за ирански кораби. Йордания пък забрани влизането на своя територия на всички хора, с изключение на гражданите си, които идват от Иран, както и от Китай и Южна Корея.

Коментари

Новини Варна