IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
12:46 | 27 февруари 2020
Обновен: 08:14 | 17 април 2024

Консулът ни в Милано: Хората се връщат към нормалния живот

Футболистите на Лудогорец били добре

По материала работи: Пламен Янков
Консулът ни в Милано: Хората се връщат към нормалния живот

Хората в Италия, където е най-големият брой на заразени от коронавирус в Европа, вече започват да се успокояват. 


"Паниката понамаля и хората започнаха да живеят нормалния си живот, въпреки че имаме около 400 заразени. Все по-малко хора виждаме с маски по улиците, а магазините се напълниха и това успокои още повече хората. Някои от гражданите на Милано продължават да работят от домовете си. Нямаме много движение по улиците през тази седмица, виждаме главно туристи", това обясни генералният консул на България в Милано Таня Димитрова пред БНТ. 


"Не са позитивни новините за това, че имаме заразени деца. Имаме едно четиригодишно момиче, две деца на по 10 години и едно 15-годишно дете. Самият гувернатор е в изолация, тъй като една от неговите сътруднички също беше заразена с вируса. Но имаме и позитивни нивини - снощи в 23:07 часа кацна правителственият самолет тук, бяхме през цялото време в контакт с бригаден ггенерал Тодор Коджейков и организирахме отпътуването на 20 деца и 4 учителки от Каварна. Към 23:50 часа вече бяха в самолета, посрещнати бяха от доц. Димо Димов, началник катедра "Медицина" на бедствените сиуации във ВМА", допълни още Димитрова, цитирана от Dnes.bg.


Консулът ни обясни, че има нов район засегнат от заразата - Пулия. Днес в Милано ще се играе и срещата между "Лудогорец" и "Интер".


"Надявам се да имаме повече поводи за оптимизъм, защото днес "Лудогорец" ще играят срещу "Интер". Поддържаме добрия дух на отбора и се надяваме, че всички ще имаме повод да се радваме много повече. Говорихме с тях - в добро настроение на духа са, супер оптимистични. Надявам се, че всичко ще бъде наред", каза Димитрова. Двубоят днес ще се играе на празен стадион.


На въпрос, дали е безопасно да се пътува, консулът ни в Италия отговори: "Моят съвет е българите да стоят там, където са - ако са в България, да стоят в България. Ако са в Италия, да стоят в Италия. Не е препоръчително пътуването през този период."


Четете още: Заразените с коронавирус в Италия - вече над 400

Коментари

Новини Варна