IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
09:04 | 30 март 2020
Обновен: 20:55 | 11 април 2024

По-строги мерки заради COVID-19 влизат в сила днес в Русия

Страната затваря държавните граници

По материала работи: Пламен Янков
По-строги мерки заради COVID-19 влизат в сила днес в Русия

От днес Русия затваря държавните си граници заради разпространението на коронавируса, а в Москва се въвежда строга карантина, съобщиха от БНР, цитирани от Dnes.bg


Ограничава  се движението през автомобилните, железопътните, пешеходните, речните и смесените гранични контролно-пропускателни пунктове. Сухопътната граница с Беларус също се затваря. 


Ограничението не важи за дипломатите, шофьорите на тежкотоварни камиони, екипажите на речни плавателни съдове и локомотивните бригади на международните железопътни линии.


Кметът на Москва Сергей Собянин издаде заповед, с която от днес в столицата се въвежда строга карантина, след като през почивните дни жителите на града не се съобразиха с препоръката да си останат вкъщи.


От днес излизането навън се разрешава само при нужда от спешна медицинска помощ, отиване на работа, пазаруване в най-близкия магазин или аптека. Разхождането на домашните любимци ще става на не повече от 100 метра от дома. Москва е най-силно засегнатият от епидемията руски град с повече от 1000 официално потвърдени случая на COVID-19.


Четете още: Китайски учени откриха материал, който деактивира COVID-19

Коментари

Новини Варна