IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
15:46 | 6 април 2020
Обновен: 03:56 | 2 март 2024

Тръмп настоява за употребата на хидрохлорин срещу коронавирус

По думите на президента в САЩ има запаси от 29 млн. дози от лекарството

По материала работи: Пламен Янков
Тръмп настоява за употребата на хидрохлорин срещу коронавирус

Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължава да настоява лекарството хидрохлорин, успешно използвано за лечението на малария, лупус и артрит, да бъде изписвано в борбата с новия коронавирус, въпреки че още не е ясно колко е ефективно то срещу Ковид-19, предава Voice of America.
 

"Какво имате да губите?", попита Тръмп по време на брифинга за пандемията в Белия дом в неделя. По думите на президента в САЩ има запаси от 29 млн. дози хидрохлорин, което според него е "много силно лекарство, което не убива хора".


Тръмп добави, че в момента много хора умират от коронавируса и няма достатъчно време за провеждането на всички клинични изпитания на лекарството, информират от "Фокус", цитирани от Bulgaria ON AIR.
 

От американската Агенция за контрол на храните и лекарствата по-рано заявиха, че са предоставили извънредно одобрение за изписване на хидрохлорин, тъй като по техните думи няма алтернативни методи за лечение на COVID-19.
 

Но извънредният екип за борба с пандемията и главният експерт по болестите на администрацията на Тръмп - д-р Антъни Фаучи, смятат, че още няма никакви научни доказателства за това, че хидрохлорина лекува COVID-19.


Четете още: Кралица Елизабет II: Заедно ще се справим

Коментари

Новини Варна