IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
15:32 | 23 май 2020
Обновен: 04:33 | 2 март 2024

Кипър дава началото на плажния сезон

Предприети са строги мерки, свързани с коронавируса

По материала работи: Ставри Таргов
Кипър дава началото на плажния сезон

Днес в Кипър е дългоочакваното откриване на плажния сезон. Това е част от втора фаза от отмяната на противоепидемичните мерки, предаде БНР.

 

Жителите на средиземноморския остров от днес ще могат да посещават плажовете, да се пекат и да се занимават с плажни спортове. Досега това беше забранено заради карантинните мерки срещу разпространението на коронавируса, разрешено беше единствено плуването в морето. За неспазване на ограниченията нарушителите бяха глобявани.
 
Министерството на здравеопазването е дало сткриктни инструкции, при които плажовете могат да функционират. Минималното разстояние между чадърите трябва да е 4 метра, а между шезлонгите - 2 метра.
 
Има и регламентирани изисквания за дезинфекция на плажните съоръжения. Забранено е използването на съблекални и душове, работещи на закрито, както и продажбата на храна и напитки на плажа.
 
Хората, които искат да използват собствени плажни принадлежности също трябва да спазват определената дистанция в зоните за свободно плажуване.
 
В страната цяла седмица има гореща вълна от над 40 градуса, която във вторник достигна рекордните за месец май 44 градуса, желаещите да отидат на плаж днес и утре ще трябва да се подготвят за по-прохладно и дори дъждовно време.

 

Още новини от света на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна