IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
11:22 | 29 май 2020
Обновен: 05:08 | 25 април 2024

Карантина спира румънските туристи това лято

Северните ни съседи могат да дойдат у нас, но след завръщането си, трябва да бъдат поставени в изолация за 14 дни

По материала работи: Слав Велев
Карантина спира румънските туристи това лято

Румънците, които решат да прекарат отпуската си в чужбина в предстоящия период, трябва да знаят, че при завръщането си в родината ще трябва да останат в 14-дневна изолация, съобщава информационният сайт Зиаре.

 

Румънците могат да отидат в Гърция и в България, но след завръщането си, по правило трябва да бъдат поставени в изолация за 14 дни, заяви министърът на икономиката Вирджил Попеску пред телевизия Бе1 снощи, предаде БНР.

 

Попеску, който отговаря и за туризма, допълни, че след 15 юни тази мярка може да отпадне на базата на двустранни споразумения.

 

Министърът изрази надежда, че румънците ще изберат вътрешния туризъм и ще прекарат отпуската си в страната.
 

"Туристите имат право да отидат на почивка, където пожелаят; аз, като министър на туризма, бих искал колкото се може повече румънски и чуждестранни туристи в Румъния", каза Вирджил Попеску. "Мисля, че много румънци ще предпочетат вътрешния туризъм, защото се чувстват по-сигурни в Румъния", допълни той.

Коментари

Новини Варна