Най-грубите шофьори в Европа са гърци и французи
Това става ясно от социологическо проучване
Публикувана: 2 Jul 2020 | 10:46

Шофьорите в повечето европейски държави казват, че са приели по-безопасно и по-вежливо поведение зад волана, но това не се отнася много за французите и гърците, които споделят върха в класацията на най-грубите шофьори на Стария континент.
 

 

Това става ясно от социологическо проучване на IPSOS, цитирано от АФП.

 

Изследването обаче е установило, че гърците и французите е по-вероятно да не спазват безопасно разстояние от автомобила пред тях (47%) и да обиждат други шофьори (70%).

 

66% от испанците пък бързат да натиснат клаксона, според изследването, проведено в 11 държави от IPSOS за компанията за поддръжка на пътища Vinci Autoroutes.

 

Гърците са на върха по опасно поведение на пътя, докато британците са последни. Шведите е най-вероятно да шофират твърде бързо и да се разсейват.

 

Холандските шофьори пък е най-вероятно - повече от половината - да изпреварват отдясно.

 

1/5 от шофьорите, увеличение с 1% от 2019 г., казват, че са излизали от колата си, за да се разправят с друг водач на автомобил. Поляците (37%) са на върха по този показател.

 

20% от френските шофьори в сравнение с 16% в Европа, заявяват, че "не са същите хора, когато шофират". Те смятат, че са по-нервни, импулсивни и агресивни от нормалното им поведение.

 

Стандарт

Коментари ( 0 )