Ще отворят ли още един пункт на границата с Гърция?
Случаите на коронавирус в южната ни съседка се увеличиха през последните дни
Публикувана: 5 Aug 2020 | 11:49

"Не се очаква Гърция да затвори границите отново. Така информация тук не се споделя като опция. Единственото, което се забранява, е от Албания към Гърция. За тях ще има 7-дневна карантина. Относно България няма нови мерки”, заяви в ефира на „Здравей, България” университетският преподавател, бизнес анализатор и предприемач проф. Йоаким Каламарис, предаде NOVA.

 

Случаите на коронавирус в Гърция се увеличиха през последните дни. Част от заразените са туристи, влизащи в страната. Някои медии тиражираха информация, че властите в южната ни съседка ще затегнат отново мерките. Проф. Каламарис определи това като предположения.

 

„Нищо подобно не се обмисля от гръцките власти. Няма определена нагласа към българските туристи”, обясни той.

 

Според него до края на седмицата ще се вземе решение за отварянето на още гранични пунктове на границата ни с Гърция. Той предположи, че ще бъде отворен ГКПП „Маказа”.

 

„За гръцкия туризъм ситуацията е плачевна. Има надежда, че до края на август хотелиерите ще успеят да се справят с разходите. За последните 2 месеца се говори за загуби около 3 млрд. евро. За този период се отчита и намаление на посещенията”, обясни проф. Калмарис.

Коментари ( 0 )