IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
11:44 | 11 август 2020
Обновен: 13:01 | 15 април 2024

В Гърция обявиха ново работно време за ресторанти и барове

Ограниченията са в сила за топ туристически дестинации

По материала работи: Ставри Таргов
В Гърция обявиха ново работно време за ресторанти и барове

Гърция обяви нощен полицейски час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, заради нарастващия брой случаи на коронавирус.

 

Говорителката на правителството Аристотелия Пелони обяви също нови ограничения за влизане на пристигащи от Балканите и идващите със самолет от няколко страни от ЕС.

 

Зоните, в които заведения за хранене и барове ще бъдат затворени от полунощ до 07:00, включват популярните острови Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит Ограниченията ще важат от вторник до 23 август.

 

В допълнение всички пътуващи със самолет от Белгия, Чехия, Холандия, Испания и Швеция, пристигащи от 17 август, трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за COVID-19, получен до 72 часа преди влизане, както и всички пристигащи по земя.

 

От 16 август на ден от Албания ще бъдат допускани само 750 души, каза Пелони.

 

Гръцката служба за обществено здраве в неделя обяви 203 нови случаи на коронавирус, най-много от началото на пандемията. От вируса в Гърция са починали 212 души, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна