Украйна вкара страната ни в зеления списък за пътувания
Досега властите изискваха 14-дневна карантина или отрицателни тестове при връщане от България
Публикувана: 15 Aug 2020 | 11:35

Украйна премахна карантината и PCR тестовете за собствените си граждани, ако пътуват до България. Това съобщи местното Министерство на здравеопазването тази вечер, видя TravelNews на сайта им.

 

Страната ни е вкарана в зеления списък. Досега украинските власти изискваха 14-дневна карантина или отрицателни тестове при връщане от България

 

"Това е добър знак и голяма положителна новина за нас. По този начин можем да очакваме групи украински туристи по морето до края на август и в началото на септември", заявиха туроператори.

 

Наскоро благодарение на бързата реакция на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова беше премахнато ограничението украинските туристи да представят 72 часов ПСР тест при влизане у нас. Това стана със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по инициатива на вицепремиера Марияна Николова.

 

Тя настоя пред посланик Виталий Москаленко украинската страна да предприеме реципрочни действия и страната ни да бъде извадена максимално бързо от червения списък за карантиране на пристигащи от България.

 

Посланик Москалено се ангажира да информира украинското външно министерство.

Коментари ( 0 )