Октоберфест започна въпреки пандемията, но в съкратен вариант
Тази година фестивалът няма да се състои както обикновено поради строгите ограничения
Публикувана: 20 Sep 2020 | 17:00

Тържествата за Октоберфест започнаха вчера в Мюнхен с традиционните наздравици с бира. Тази година фестивалът няма да се състои както обикновено поради строгите ограничения, свързани с разпространението на коронавируса, предаде "Асошиейтед прес", съобщи "ДНЕС.bg".

 
Официалният Октоберфест беше отменен, сега няма огромни тенти пълни с хора и стотици щандове с храни. Вместо това 50 от местните бирарии и други заведения в южния германски град организират собствени малки тържества при строго спазване на мерките за задължителното носене на предпазни маски, спазването на социална дистанция и други хигиенни мерки.


 
Бившият кмет Кристиан Уде обяви началото на празненствата в една от бирариите, като изпи канелка в 20-литрово буре, това е едва една десета от обичайните кегове на Октоберфест. Той носеше традиционните баварски кожени панталонки и беше с маска.

 

 
Междувременно полицията патрулираше на традиционните за Октоберфест места, за да не се получат спонтанни събирания на много хора.

 

 
Отмяната на Октоберфест е голям удар за баварския град, който миналата година посрещна 6,3 милиона гости за 186-ото издание на фестивала. Тогава бяха сервирани 7,3 милиона литра бира за 16 дни.

 

 
Тази година съкратеното издание на фестивала ще продължи до 4 октомври.

 

Още новини от Германия и Европа ще намерите на "ДНЕС.bg"

Коментари ( 0 )