IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
08:41 | 21 септември 2020
Обновен: 10:22 | 26 март 2024

Кога свършва пандемията ли? Милиардерът Бил Гейтс знае!

Основателят на „Майкрософт" смята, че разпространението на вируса ще намалее догодина

По материала работи: Ставри Таргов
Кога свършва пандемията ли? Милиардерът Бил Гейтс знае!

През 2021 г. при глобален подход показателите за разпространение на коронавируса трябва да бъдат намалени. Пандемията от COVID-19 ще приключи в най-добрия случай през 2022 г., смята основателят на технологичния гигант „Майкрософт” Бил Гейтс.


В интервю за Фокс Нюз той заяви, че ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021 г., ситуацията в САЩ ще започне да се нормализира до следващото лято. За пълно възстановяване ще може да се говори към края на следващата година, стига Съединените щати да помагат и на други държави.

 

„Епидемията в най-добрия случай ще завърши вероятно през 2022 г. Въпреки това през 2021 г. с глобален подход трябва да намалим нивата на разпространение на инфекцията.

 

Слава Богу, технологиите за разработване на ваксини вече бяха на разположение, финансирането беше осигурено и компаниите предоставиха най-добрите си специалисти. Така че съм оптимист, че това няма да продължи вечно”, отбеляза Гейтс.

Според него, нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%, "унищожавайки напредъка, постигнат през последните 20 години".

 

Той изрази разочарованието си, че САЩ "не успяха да се докажат, че помагат за набавянето на ваксини за развиващите се страни", съобщава "Нова".

Коментари

Новини Варна