Арменски ракети по Гянджа. Има десетки жертви
43-ма цивилни са убити до 12:00 часа на 15 октомври в резултат на провокации от арменските въоръжени сили, съобщи Генералната прокуратура на Азербайджан
Публикувана: 17 Oct 2020 | 13:15

Арменските въоръжени сили продължават да изстрелват ракети по мирни селища и градове извън зоната на боевете в Нагорни Карабах.

 

Арменските въоръжени сили отново изстреляха ракети по азербайджанските градове Гянджа и Мингечевир. Помощник на президента на Азербайджан, ръководител отдел "Външна политика" на президентската администрация Хикмет Хаджиев съобщи за това в своя акаунт в Twitter, предаде „Спутник”, цитирана от "Стандарт".

 

12 души загинаха. По предварителна информация в Гянджа са унищожени над 20 сгради. Сред цивилното население има много ранени; хората остават под развалините.

 

Спасители от Министерството на извънредните ситуации и военнослужещи на Министерството на отбраната изваждат ранените от развалините.

 

По предварителни данни ракетните удари са нанесени от две различни огневи позиции от територията на Армения.

 

Също така се съобщава, че силите за противовъздушна отбрана на Азербайджан предотвратиха ракетна атака срещу Мингечевир, като унищожиха балистична ракета, изстреляна по града.

 

От началото на военните действия на 27 септември и до 12:00 часа на 15 октомври, 43-ма цивилни са убити в резултат на провокации от арменските въоръжени сили, съобщи пресслужбата на Генералната прокуратура на Азербайджан. Броят на цивилните жертви достигна 218. Освен това са унищожени 1592 жилищни сгради, 290 граждански обекта и 79 жилищни сгради, съобщи министерството.

 

Коментари ( 0 )