IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
19:27 | 26 март 2016
Обновен: 17:40 | 17 април 2024

Бивши и настоящи възпитаници на гимназията по дървообработване се събраха на форум

Темата на семинара беше "Кариерно консултиране и професионално ориентиране в средна училищна възраст. Изборът на професия - важен момент в живота на младия човек"

По материала работи: Слав Велев
Снимка ПГГСД "Николай Хайтов"

Бивши и настоящи възпитаници на професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов"се събраха на първи по рода си форум. Темата на семинара беше "Кариерно консултиране и професионално ориентиране в средна училищна възраст. Изборът на професия - важен момент в живота на младия човек". От училището имат амбиция той да стане традиционен, тъй като той е в помощ на учениците да направят информиран избор за бъдещото си развитие. Възпитаници на гимназията в различните нейни специалности направиха кратки презентации за предимствата на програмите, по които се обучават. Хора, които вече са завършили ПГГСД "Николай Хайтов" споделиха спомените си за времето в училище и разказа за начина, по който са се реализирали след това на пазара на труда.

 


 

Специални гости на форума бяха районният кмет на "Младост" Христо Христов, Тинка Вълчева от общинската дирекция "Образование и младежки дейности", експерти кариерни консултанти и психолози, представители на бизнеса. Поздравителен адрес към организаторите от ПГГСД "Николай Хайтов" изпрати и директорът на дирекция "Образование и младежки дейности"в община Варна Лилия Христова. "Много сме доволни, че представители на бизнеса откликнаха на нашата покана и присъстваха на форума. Това е много ценно за нас, предвид дуалното обучение, което въвеждаме пилотно от следващата учебна година" - коментираха от професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване.

 


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна