IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
13:44 | 8 ноември 2019
Обновен: 11:30 | 17 април 2024

Административните съдилища в страната са изключително натоварени

Това каза днес във Варна председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков

По материала работи: Борис Проданов
Административните съдилища в страната са изключително натоварени

Административните съдилища в страната са изключително натоварени. Това каза днес във Варна председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков.

 

По думите му е отчетен много по-голям ръст на натоварване отколкото в общите съдилища. „Именно заради това и Висшия съдебен съвет през лятото отпусна допълнителни бройки“, добави той. Конкретно за Варна обаче такива бройки не са отпуснати, защото натовареността е около и малко над средната, уточни Чолаков.

 

На дневен ред в момента са изборните дела и относно тях председателят на Върховния административен съд коментира, че сроковете за оспорване още не са изтекли и не може да бъде казано колко подобни дела ще се образуват в страната. Техният брой ще стане ясен следващата седмица. „Следя непрекъснато колко дела се образуват, за да знам колко ще дойдат и при нас, като те подлежат на касационно обжалване към Върховния административен съд“, каза още Чолаков. 

 

Емил Дамянов

 

 

Коментари

Новини Варна