IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Избрано
09:47 | 26 март 2020
Обновен: 13:36 | 26 март 2024

Кризисният щаб във Варна: Карантина за всички пристигащи в града българи и чужденци

Решението е в сила от 00:00 ч. на 26.03.2020 г.

По материала работи: Борис Проданов
Кризисният щаб във Варна: Карантина за всички пристигащи в града българи и чужденци

Кризисният щаб във Варна излезе с решение, според което от днес всички българи и чужденци, пристигащи във Варна, да  бъдат поставяни задължително под 14-дневна карантина. Мерките целят ограничаване на разпространението на COVID-19 на територията на областта.
 
 
До решението се стигна след предложение на д-р Дочка Михайлова, Директор РЗИ-Варна, която докладва: "Във връзка с усложнената епидемична обстановка и с оглед предприемане на адекватни противоепидемични мерки на територията на област Варна, към български граждани, завръщащи се от всички други държави, специалистите от РЗИ-Варна предлагам следното:
В изпълнение на правомощията на областния кризисен щаб и съобразно Заповед №РД-01-130/17.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, всички български граждани с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на област Варна, завръщащи се от която и да е държава, да се поставят под домашна карантина за период от 14 дни."
 
 
Поставянето под домашна карантина за период от 14 дни да се прилага за всички граждани с постоянен и настоящ адрес на територията на Област Варна и техните семейства при завръщането си от държава от или извън Европейския съюз.
 
 
Всички граждани на други държави с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на област Варна, и членовете на техните семейства, завръщащи се от държава от или извън Европейския съюз, да се поставят под домашна карантина за период от 14 дни.,
 
 
Решението влиза в сила от 00:00 ч. на 26.03.2020 г. 
 

Коментари

Новини Варна