Разследват ПП "Възраждане"
Досъдебното производство е образувана за длъжностно присвояване в особено големи размери
Публикувана: 13 May 2020 | 10:29

Партия "Възраждане", представлявана от нейния лидер и общински съветник от Варна Костадин Костадинов, са стали клиенти на прокуратурата, след репортаж на една от националните телевизии, съобщиха от държавното обвинение.

 

Досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, образува Окръжната прокуратура във Варна по повод излъчени два репортажа от разследване на Нова телевизия, съобщиха официално от прокуратурата във Варна.

 

В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство.

 

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

 

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки, уточняват от държавното обвинение.

 

Припомняме че от партията организират национален протест на жълтите павета в столицата утре. От седмици лидерът на партията коментира в социалните мрежи, че властта е командидровала огромно количество служители на реда в София, "за да пази властта от народа". Самият той определя излъчените репортажи като "поръчка".

 

Черно море

Коментари ( 0 )