IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:29 | 20 май 2020
Обновен: 00:25 | 22 април 2024

Варна празнува виртуално 24-ти май

В навечерието на Празника на буквите във Варна ще бъдат проведени и два безплатни пешеходни тура

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

Варна ще празнува виртуално тази година Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост заради епидемията от коранавирус. „Варна празнува 24-ти май“ - тази страница във фейсбук ще събира празничните емоции в морската столица по повод Деня на българската просвета. Тази година най-красивото шествия в България, което традиционно минава по улиците на Варна, ще бъдат заменено с празнични послания, клипове и снимки във виртуалното пространство. Страницата вече е готова и събира видеообръщения и поздравления от образователната и културна общност във Варна. Инициативата е на дирекция "Образование и младежки дейности", откъдето подготвят и специален електронен вестник, посветен на тържествата, съобщиха от пресслужбата на Община Варна.

 

В навечерието на Празника на буквите във Варна ще бъдат проведени и два безплатни пешеходни тура. Те ще бъдат на 23-ти май и за първи път обиколките ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на Туристическия информационен център.

 

Пешеходният тур на български език ще бъде на тема “Архитектурни бижута на булевард “Мария Луиза” и ще започне в 10.30 ч. Обиколката с водач на руски език е с начален час 11.30, а темата ще бъде “Централният площад на Варна”. Времетраенето на обиколките е по 40 мин, броят на участниците е ограничен максимум до 15 души, а сборното място е пред офиса на ТИЦ. Записвания могат да бъдат направени на тел.: +359 52 820 690, +359 52 820 689, e-mail: office@varnainfo.bg.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна