Икономист-дилър остава да търка наровете в ареста
Обвиняемият вече е осъждан за същото провинение преди 5 години
Публикувана: 24 May 2020 | 14:41

25-годишният студент в Икономическия университет във Варна Боян Д. е задържан с най-тежката мярка за процесуална принуда, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Това се случи навръх 24 май, след като състав на Варненския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура.

 

Боян е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение от прокуратурата и задържан до 72 часа до произнасянето на съда.

 

На 22 май при претърсване на три жилища и един автомобил служители на ОД на МВР във Варна намерили и иззели 1983 грама амфетамини, 36 грама кокаин и 966 грама марихуана. В един от апартаментите обвиняемият живеел под наем, а другите два използвал като склад за наркотици, с каквато цел ги наемал.

 

25-годишният студент вече е осъждан. През 2015 г. му е било наложено условно наказание за притежание на наркотици. Изпитателният срок за това престъпление е изтекъл през май 2019 година. Само година по-късно Боян Д. отново е задържан за същото престъпление.

 

Определението на Варненския окръжен съд, с което Боян Д. е бил задържан под стража, е било произнесено в съдебно заседание, проведено чрез видеоконферентна връзка с ареста. То подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Черно море

Коментари ( 0 )