IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
12:11 | 24 май 2020
Обновен: 19:05 | 17 април 2024

Прокуратурата: Георги Александров е паднал от високо

Не са открити данни за насилие

По материала работи: Слав Велев
Прокуратурата: Георги Александров е паднал от високо

Тялото на загиналия на 22 май варненски журналист Георги Александров е било открито, след два дни издирване, в района на плавателния канал. Това съобщи на брифинг във Варна апелативният прокурор Владимир Чавдаров, на която присъстваха още, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на ОД на МВР във Варна старши комисар Даниел Пашов и един от неговите заместници.

 

Георги Александров е бил обявен за национално издирване по сигнал на неговите близки, след като не се е прибрал в дома си в продължение две денонощия.

До момента е ясно, че причината за смърта е удавяне, като по тялото му има много вътрешния наранявания, които по думите на окръжния прокурор, свидетелстват за височинна травма. Не са открити данни за насилие.

 

Прокуратурата работи по два варианта: самоубийство или нещастен случай.

 

В кръвта му е установено високо съдържание на алкохол, като точните експертизи за това колко промила е то, както и тези за прием на наркотични вещества, ще станат ясни по-късно.

 

Доказателствата, който сме събрали до момента, няма данни за умишлено престъплние, добави главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 

Установява се маршрута и срещите на Алексанров от последните дни. При намиране на тялото не са били намерени никакви лични вещи на Георги Александров, коментира главният комисар по повод появилите се по-рано вчера информации, че до тупа на журналиста са открити лаптоп и фотоапарат. "За да няма спекулации, тръбата се намира на повече от два километра", заяви още Иванов.

 

Действията по разследването продължават.

 

Черно море 

Коментари

Новини Варна