На входа на Морската: базар събира пари за борба с репродуктивните проблеми
Рестарт на инвитро процедурите, клиниките работят на пълни обороти
Публикувана: 25 May 2020 | 9:42
Снимка: Фонадация "Искам бебе", Фейсбук

За 7-ма поредна година на вход на Морската градина във Варна ще се проведе благотворителния базар на фондация "Искам бебе", съобщиха организиаторите.

 

Събитието ще се проведе в рамките на три дни - от 30 май до Празника на детето - 1-ви юни 2020 г. (събота, неделя и понеделник ), от 10 до 20 часа.

 

"И тази година отново ще бъдем на същото място!

И тази година отново ще се опитаме да помогнем!

И тази година децата родени с нашата подкрепа ще ни посетят!",

 

пишат огранизаторите от "Искам бебе".

 

На базара ще има ръчно направени изделия от доброволци и дарители от цялата страна. Ще има употребявани и нови играчки от ДЕЦА за ДЕЦА на символични цени дарени в полза на каузата. Както и книги, играчки, сувенири, декорация, бижута за малки и големи.....

 

Всеки може да се включи при желание под различна форма. За информация във Варна търсете Валентина (0892 475790).

 

 

Инициативата идва непосредствено след рестарта на процедурите инвитро след пандемията от коронавирус у нас. Проверка на NOVA показа, че клиниките вече работят почти на пълни обороти, а фонд „Инвитро” е в готовност да плаща за нови процедури.

 

Според анализа на „Индекс на болниците" броят на родените бебета нараства. През изминалата година на бял свят са се появили с 271 бебета повече, заченати инвитро. Общо 1294 пък са родените деца, заченати през 2018 г. На фона на всичко това обаче, родители признават - темата продължава да бъде табу.

 

Десетки хиляди пациенти продължават да разчитат на инвитро процедурите, тъй като те са единственият им шанс за бебе. Статистиката не се изменя от години – над 200 000 са двойките с репродуктивни проблеми. На фона на всичко това обаче, през последната година броят на бебета, родени инвитро се увеличава.

 

Слав Велев

Коментари ( 0 )