Няма заразени с COVID-19 сред персонала на забавачките в Дългопол
Тестваха персонала в детските градини в най-отдалечената варненска община
Публикувана: 1 Jun 2020 | 9:41

Няма регистриран случай на заразен с коронавирус сред персонала в детските градини в община Дългопол, каза за Радио Варна Марияна Николаева, заместник-кмет на общината. През изминалата седмица бяха тествани всички служители, включително и шофьорите на автобуси, които извозват децата, преди да отворят градините на 1 юни.

 

Общо 53 души са тествани с бързи тестове за Ковид 19. От тях 30 са педагогическите специалисти, 4 медицински сестри, 12 души непедагогически персонал и 7 шофьори на автобуси. Тестовете са показали още, че няма хора, които да са преболедували коронавируса, допълни Марияна Николаева.

 

В община Дългопол днес се провежда и държавен зрелостен изпит по Български език и литература. 32 зрелостници ще се явят на него. Изпит ще се проведе в две училища - в Дългопол и в село Медовец. Осигурени са предпазни маски и ръкавици както за учениците, така и за квесторите. Медицинско лице ще измерва температурата на зрелостниците на входовете на училищата. Учениците с грипоподобни симптоми няма да бъдат допускани на изпита, каза още Николаева.

Коментари ( 0 )